Epres pite

Még mielőtt mindenki leszólná a görög epret, azért valjuk be jól jön az újdonság már a babán és a narancs után és most már egész jó darabokat lehet venni. Én már 500 Ft-ért is vettem kilóját, gyorsan tettem is el 3 kg-ból epres-narancsos gyömbéres lekvárt (nyírfacukorral), mert már kifogytunk a tartalékainból.
Ez a recept gyorsnak ígérkezett, ezért Marcival belecsaptunk. Frankón tartja a robotgépet. A recept itt. A képen a tészta nekem szaftosnak tűnt, ezért szerettem bele, de az én béna sütőm szerintem túlszárította. Így is finom lett. 

Hozzávalók a "Gyerekektető szerint"
10 dkg cukor
20 dkg vaj
30 dkg liszt (én magam keverek mindig kedvem szerint lisztet, ma a sima liszt mellé köles és durumliszt is került)
1 tojás
még 2-3 dkg cukor
eper (kb 50 dkg)

Három tálba szedjük a hozzávalókat:
1. tál: a lényeg, az eper
2. tál: tojásfehérje kevés cukorral felverve
3. tál: 10 dkg cukor, 20 dkg vajjal habosra verve, hozzáadva 1 tojás sárgája, majd beledolgozva a 30 dkg liszt
A tésztát tepsibe lapogatom, és aranybarnára sütöm kb 15-5-20 perc alatt.
Aztán felverem a tojásfehérjét a cukorral, és lazán belekeverem az epret.
Amikor szép aranybarna a tészta, rásimítom az epres habot, és visszatolom a sütőbe még 15-20 percre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések