Karfiolos krumplipüré szezámkrémmel, tejfölös sajttal sült csirkemell

Nem hadat üzentem a krumplinak, hanem csak fellazítom. Ízfokozónak pedig került bele egy kis szezámmag krém. A krém a Donum Terrae-től származik.
Velük egyébként vásárokon találkoztok és hát a receptjeimben is többször fogom őket említeni, mert sokféle hasznos és értékes krémjük van!
Pl. mandulakrém került a túrógombócba is!
Hozzávalók 2 főre:
- 3- közepes krumpli
- 1 kisebb karfiol
- só, bors,
- 4 szelet csirkemell
- 1 fél kis pohár tejföl
- reszelt ízes, sajt (pl. grana padano)
- fűszerek a csirkemellhez
- 1 gerezd fokhagyma

A krumplit és a karfiolt tegyük fel  sóval, borssal főni. Ha kész turmix-szal dolgozzuk krémesre és tegyünk bele egy lapos evőkanálnyi szezámmagkrémet
A csirkemelleket fűszerezzük be, süssük meg serpenyőben a húsok mindkét oldalát, majd kanalazzuk rá a fokhagymás tejfölt és a reszelt sajtot. Lassú tűzön hagyjuk összeérni, kisit olvasszuk meg a sajtot a tetején.
Szórjuk meg a tetejét zöldfűszerrel!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések